سایز لوله برق را چگونه باید مشخص کرد؟

براساس آخرین ویرایش نشریه 110 برق یعنی ویرایش سوم سال ۱۴۰۰ تعداد مجاز هادي ها در هر لوله بستگی به درصد سطح مقطع اشغال شده از لوله به وسیله هادي ها دارد و نباید از مقادیرمعرفی شده در این بخش تجاوز کند،انتخاب اندازه لوله ها باید با توجه به قطر داخلی لوله و تعداد خم های موجود در آن، به گونه ای انجام شود که سیم کشی وکابل کشی به آسانی صورت گرفته و هیچ صدمه و آسیبی به سیم ها و کابل ها و عایق بندي آن وارد نشود.
مقادیر معرفی شده در این بخش بر اساس شرایط عادی سیم کشی، با توجه به طول نرمال کشش سیم ها یا کابل ها و تعداد خم هاي مجاز درنظر گرفته شده است. بدیهی است که در سایر موارد باید اندازه لوله و تعداد سیم ها و کابل ها متناسب با شرایط کار و با رعایت دستورالعمل هاي معتبر ارایه شده توسط تولید کننده لوله ها انتخاب شود.
انتخاب سایز لوله محافظ در مسیر مستقیم تا 3 متر
سایز لوله محافظ در مسیرهاي مستقیم و کوتاه (تا 3 متر) با توجه به حداکثر تعداد هادي داخل لوله براساس ضریب هادي ارایه شده در جدول(1-14) و ضریب لوله ارایه شده در جدول(1-15) انتخاب می شود.
براي این منظور، حاصل جمع ضریب هادي هاي مورد نظر با استفاده از جدول (1-14) محاسبه و عدد به دست آمده با ضرایب لوله درج شده در جدول (1-15) مقایسه می شود.حداقل سایز لوله انتخاب شده باید داراي ضریب مساوي یا بزرگ تر از مجموع ضریب هادي ها باشد

انتخاب سایز لوله محافظ در مسیر بیش از 3 متر
سایز لوله محافظ در مسیرهای مستقیم بیش از 3 متر و یا مسیرهای داراي یک یا چند خم با توجه به حداکثر تعدادهادي داخل لوله براساس ضریب هادي ارایه شده در جدول (1-16)و ضریب لوله ارایه شده در جدول (1-17) انتخاب می شود.
برای این منظور، حاصل جمع ضریب هادی های مورد نظر با استفاده از جدول(1-16) محاسبه و عدد به دست آمده با ضرایب لوله درج شده در جدول(1-17) مقایسه می شود. حداقل سایز لوله انتخاب شده باید داراي ضریب مساوی یا بزرگ تر از مجموع ضریب هادي ها باشد

انتخاب سایز لوله محافظ هادي هاي جریان ضعیف
حداکثر تعداد مجاز هاد يهاي جریان ضعیف (تلفن، زنگ و مانند آن) در لوله هاي فولادي عای قدار، بدون عایق و پلاستیکی سخت برحسب سطح مقطع و یا قطر هاد يها و قطر داخلی لوله ها باید مطابق با جدول (1-17) باشد.